ShinShan in actie.
Volledig scherm
ShinShan in actie. © Marcel Krijgsman

Jean Salazar Tavera (16) - aka Bboy ShinShan - wint Kunstbende Dans

MALDEN / AMSTERDAM - Het 16-jarige danstalent Jean Salazar Tavera uit Malden heeft de finanel van de Kunstbende Dans op zijn naam geschreven. Bboy ShinShan, zoals zijn artiestennaam luidt, liet de hele concurrentie achter zich. 

Hij mag, net als de winnaars in de andere categorieën, optreden op de What’s Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia van Mysteryland tot Amsterdam FashionWeek.

ShinShan is een inmiddels beroemde breakdancer. In augustus mag hij deelnemen aan het Wereldkampioenschap Streetdance in Glasgow. 

Het Kunstbende Festival is voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar.  De finale vond plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Meer dan 200 finalisten streden om de eer in categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

De finalisten.
Volledig scherm
De finalisten. © Kunstbende
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.