Jubilerende Wielwaoiers vieren feest met hele dorp

VideoNEDERASSELT - Een feest voor het hele dorp moest het worden en dat werd het. Carnavalsvereniging De Wielwaoiers uit Nederasselt vierde het afgelopen weekeinde het 55-jarig bestaan met onder meer een ludieke zeepkistenrace op zaterdag. Een kleine dertig deelnemers, met een tiental zeepkisten, zorgden met in totaal 80 ritjes voor een spektakel in het dorp.

Volledig scherm
Met een vaartje van 20 kilometer de helling af, dus met helm. © Theo Peeters

,,We wilden de dorpsbewoners bedanken voor 55 jaar carnaval”, legt voorzitter John van Uden uit. ,,Daarom hebben het jubileum zoveel mogelijk met iedereen willen vieren.” 

Er is weinig hoogteverschil in Nederasselt behalve de Maasdijk. Maar het afritje van de dijk, de Klokstraat in, zou niet genoeg zijn om de finish te halen die bij dorpshuis Ons Huis lag. Daarom was er een extra schans getimmerd, zodat er toch een topsnelheid van 20 kilometer per uur gehaald kon worden, een enkeling tikte bijna de 30 aan. Eén van de deelnemers was de huidige prins carnaval, Peter de Derde, die zelfs 55 km op zijn zeepkist had staan. Maar die magische snelheid haalde hij niet.

Het jubileumweekend begon al op vrijdag met een pubquiz, waar 130 dorpsbewoners aan meededen. Na de zeepkistenrace op zaterdag was er een grote feestavond in Ons Huis. De viering werd afgesloten met een carnavalsdag waar twaalf bevriende verenigingen bij aanwezig waren: de andere clubs uit de gemeente Heumen, de buren uit Balgoij, Alverna en Wijchen plus een Brabantse delegatie uit onder meer Gasselt en Grave.    

Volledig scherm
Chauffeur mét passagier tijdens de zeepkistenrace van carnavalsvereniging De Wielwaoiers uit Nederasselt. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.