Volledig scherm
De kersverse wereldkampioen breakdance met zijn Sportpluim. © Theo Peeters

Kersverse wereldkampioen breakdance krijgt Heumense Sportpluim

MALDEN - De 16-jarige Jean Salazar Tavera heeft binnen een week zijn tweede trofee te pakken. Nadat hij afgelopen weekeinde in Glasgow wereldkampioen breakdance werd, kwam daar donderdag nog de Sportpluim van de gemeente Heumen bij. 

Niet direct een 'trofee', maar wel een waardering van de gemeente voor zijn bijzondere prestatie. Tavera werd zelfs door twee wethouders ontvangen: Maarten Schoenaker (sport) en Frank Eetgerink (cultuur). Schoenaker: ,,Omdat we niet goed wisten of breakdance nu onder sport of onder cultuur valt."

Ze hadden met hun duo-opkomst echter goed gemikt. ,,Het is het allebei’’, aldus de jonge wereldkampioen. ,,Breakdance komt van de straat. Als ik dans doe ik het voor mijn familie, voor mijn vrienden. Dan is het cultuur. Doe ik mee aan een wedstrijd, dan is dat om te winnen. Dan is het meer sport.’’ De Maldense breakdancer, in de dancewereld beter bekend als Bboy Shin-Shan,  volgt de dansopleiding op het roc Rijn IJssel.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.