Een deel van de gevonden wapens en munitie
Volledig scherm
Een deel van de gevonden wapens en munitie © Politie Heumen

Kisten met wapens uit Tweede Wereldoorlog gevonden in bossen bij Malden

MALDEN - Bij graafwerk in de bosrand achter de Rijksweg bij Malden zijn twee kisten met wapens en munitie uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. 

Een Maldenaar die met een kleine graafmachine aan het werk was, trok in de grond per ongeluk een metalen kist open. Daarin bleken wapens te zitten. In het gegraven gat lag ook nog een tweede kist, die heel was gebleven.

Deze week werden de kisten door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) boven de grond gehaald en opengemaakt. Erin bleek een aantal klein kaliber vuurwapens met munitie te zitten. Zo werden in de kisten aangetroffen enkele Engelse geweren, een Amerikaans dubbelloops geweer en munitie voor een Duits Mauser geweer. Bij de wapens lag ook andere bijbehorende munitie. De stenguns en de geweren waren nog compleet, al waren ze wel helemaal verroest. 

Boerderij

Volgens de vinder van de twee munitiekisten zou op deze plek, in de bosomgeving ongeveer achter de Intratuin bij Malden, in vroeger jaren een boerderij hebben gestaan. De EOD heeft de gevonden munitie onschadelijk gemaakt. Volgens de politie gaat het hier om een ‘redelijk unieke vondst'. Omdat het om klein kaliber-munitie ging, is er geen gevaar voor de omgeving geweest. 

Nijmegen e.o.