Komt de mooiste Miss Teen 2019 uit Groesbeek of uit Malden?

MALDEN - Ze kenden elkaar - ‘een beetje’ - van het Canisius College en staan nu - ‘tot onze verbazing’ - samen in de Gelderse finale van de Miss Teen 2019-verkiezing. Constance Kersjes uit Malden en Dewi van der Veen uit Groesbeek. Twee 17-jarige schoonheden, beiden nog onervaren in de modellenwereld.

Maar dat laatste verandert snel nu ze op 30 maart met dertien andere meiden strijden voor een plek in de landelijke Miss Teen-finale. ,,In de aanloop daarnaartoe zijn er sportdagen, presentatietrainingen en oefenen we hoe we op een catwalk moeten lopen”, somt Constance op. Dewi: ,,Het is wennen om op hoge hakken te lopen. Dat doe ik normaal nooit.” 

Facebook

Ruim honderd 15-, 16- en 17-jarige schoonheden deden mee aan de voorrondes na te zijn gescout, of nadat ze zichzelf hadden aangemeld. Constance: ,,Ik zag op Facebook een bericht staan en heb foto’s opgestuurd. Op de beslissende castingdag kon ik niet. Ik had verplichtingen bij mijn hockeyclub Union en had bijna een proefwerkweek.” Ze maakte als alternatief een filmpje van zichzelf en haalde toch de finale.

Bij Dewi liep het anders. ,,Ik wist van niets. Mijn moeder heeft foto’s opgestuurd. De castingdag was superleuk, maar ook superspannend.” 

Beiden zijn benieuwd naar het ‘wereldje’ en zouden graag hun brood met modellenwerk verdienen. Maar als dat niet lukt? Geen nood. ,,Ik wil naar de hotelschool in Maastricht”, zegt Constance. Dewi : ,,Ik zou graag weddingplanner worden. Op Ibiza.”  

Volledig scherm
Links: Dewi van der Veen en rechts Constance Kersjes. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.