Volledig scherm
Door het snelle optreden van de brandweer werd erger voorkomen. © Waldie Rutten/112nieuwsgroep

Kraanmachine naast woning in lichterlaaie, brandweer snel ter plaatse

MALDEN - Aan de Groesbeekseweg in Malden heeft woensdagavond een kraanmachine in brand gestaan. De brandweer rukte rond 21.00 uur groots uit voor de brand, aangezien de kraanmachine naast een woning stond. 

In eerste instantie werd er uitgegaan van een woningbrand. Eenmaal aangekomen bleek het om de kraanmachine te gaan. Doordat de machine naast een woning stond en de kans op overslaan daardoor erg groot was, werd er direct opgeschaald.

Door het snelle optreden van de brandweer was het vuur snel onder controle en kregen de vlammen geen kans om over te slaan. Van de kraanmachine is weinig meer over. Het is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. 

  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.