Volledig scherm
PREMIUM
In Malden wordt hard gewerkt aan de nieuwe Veldschuur. Vrijdag wordt het hoogste punt bereikt. © Theo Peeters

Krijgt nieuwe Veldschuur in Malden ongeoorloofde steun van gemeente?

MALDEN - Krijgt het nieuwe Maldense sportcentrum de Veldschuur ongeoorloofde staatssteun van de gemeente Heumen? Antwoord op die vraag moet komen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en later eventueel van de Europese Commissie. Dat stelt Rob Wijnhoven, eigenaar van sportcentrum Lierdal in Molenhoek, die de zaak aanhangig heeft gemaakt. 

Wat Wijnhoven betreft is er maar één antwoord mogelijk:  ja. ,,Als het gaat om de fitnessruimte die exploitant Laco straks in het nieuwe sportcentrum exploiteert,  is er door de gemeentesteun sprake van oneerlijke concurrentie”, stelt hij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Heumen is op zoek naar honderd maatjes tegen bijvoorbeeld eenzaamheid
    PREMIUM

    Heumen is op zoek naar honderd maatjes tegen bijvoor­beeld eenzaam­heid

    MALDEN - In een jaar tijd moeten in de gemeente Heumen honderd ‘maatjes’ gevonden worden. Mensen die af en toe tijd vrijmaken om even met iemand anders op te trekken. Iemand met een beperking, of iemand die het zat is om altijd alleen te zijn. Nog voor de aftrap woensdagmiddag meldden de eersten zich al. De teller stond aan het einde van de middag op vijftien nieuwe maatjes. Vijf bezoekers meldden zich op zoek naar een maatje.

Nijmegen e.o.