Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt gewerkt aan de Rijksweg door Malden. Wie een e-bike heeft, kan dezer dagen sneller op zijn werk zijn dan met de auto. © Theo Peeters

Leen e-bikes Malden niet aan te slepen, inleveren gebeurt ‘met pijn in het hart’

MALDEN - De proef met leen e-bikes in en rond Malden is zo’n succes dat er twee extra periodes aan worden vastgeknoopt. Zijn die voorbij, dan hebben honderd mensen twee weken lang gratis kennis kunnen maken met een elektrische fiets. 

De werkzaamheden aan de Rijksweg N844 - met de nodige hinder voor het autoverkeer - waren voor de gemeente Heumen reden om aan te sluiten bij het door Nijmegen geïnitieerde project: ‘Laat de fietser in je los’. Het idee: meer mensen verleiden om voortaan met een elektrische fiets naar het werk te gaan. Zeker afstanden tot een kilometer of 15 zijn met de elektrische fiets goed te berijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.