Volledig scherm
Feestband Boston Tea Party © Boston Tea Party

Malden: klaar voor Vierdaagsefeesten

MALDEN - Vierdaagse-wandelaars worden vrijdag bij hun doorkomst in Malden onthaald met opzwepende muziek. Op de middenberm van de Rijksweg, ter hoogte van het Kerkplein en het winkelcentrum, draait feest-dj De Kraaij vanuit een oude auto. Aan beide zijden van de weg is plaats voor horeca.

,,We willen de wandelaars het gevoel geven dat ze over een feestend plein door Malden lopen", zegt Peter Smulders, mede-organisator van de Vierdaagsefeesten Malden. ,,We hopen op een mooi gezellig evenement en dat iedereen het naar de zin heeft."

Feestband

Het feest gaat donderdagavond al van start. Op het Kerkplein speelt feestband Boston Tea Party vanaf acht uur, afgewisseld door twee bekende artiesten met Nederlandstalig repertoire. Wie dat zijn, wil Smulders niet verklappen, maar het zijn artiesten die ook op het Megapiratenfestijn van de partij zijn. ,,We organiseren dit feest voor mensen die een gezellige avond willen maar niet de stad in willen gaan. En daarom willen we voorkomen dat we mensen trekken die puur voor één bepaalde artiest komen."

Vrijdag, tijdens de doorkomst van de Vierdaagse, zijn er op het Kerkplein attracties voor kinderen. Zo kunnen ze kalfjes knuffelen (Smulders: 'Gegarandeerd diervriendelijk'), op een skelterbaan rijden of springen op een luchtkussen. Daarnaast staan er kraampjes met eten en drinken. 

Malden in Motion

Begin dit jaar zag het er naar uit dat er dit jaar geen Vierdaagsefeesten in Malden zouden zijn. De organiserende stichting Malden in Motion kreeg het, bij gebrek aan mensen, niet voor elkaar. Ook werd geklaagd over de gebrekkige medewerking van de gemeente.

Smulders (eigenaar van kanaalzicht in Heumen) en Michael Limbach (Maxifun) besloten de organisatie dit jaar over te nemen, na hun positieve ervaring met de ijsbaan op het Kerkplein in de kerstvakantie. ,,De gemeente heeft ons niet tegengewerkt, maar voor de vergunningen moesten we wel alle procedures doorlopen. Zeker aan het opstellen van een veiligheidsplan voor de brandweer hebben we veel werk gehad. Maar daar kan de gemeente niets aan doen, zo zijn de regeltjes", zegt Smulders.  ,,Het heeft ons veel meer uren gekost dan gedacht,  maar als uiteindelijk blijkt dat we voldoende omzet draaien en uit de kosten komen, dan is dat schitterend." 

Op de website Vierdaagsemalden.nl is geen programma van de feesten te vinden. ,,Daar liepen we helaas tegenaan. Die site is van Malden in Motion", zegt Smulders. ,,Dat werkt verwarrend. We hebben wel een nieuwe Facebook-pagina gemaakt: Vierdaagsefeestenmalden. Daar staat alles op."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.