Volledig scherm
Breakdancer Shinshan. © Paul Rapp

Maldense breakdancer Shinshan (17) wint Holland's Got Talent

videoMALDEN - De jonge breakdancer Jean Salazar Tavera (17), alias Shinshan, uit Malden is zaterdagavond de winnaar geworden van de RTL-talentenjacht Holland's Got Talent. De breakdancer zette een spectaculaire performance neer op het nummer Birds van Anouk, wat hem een complimentenregen van de jury opleverde. 

De jonge breakdancer ging compleet uit zijn dak nadat hij hoorde dat hij gewonnen heeft. Met de winst van het programma komt een droom voor hem uit. Door de overwinning is de half-Cubaanse Maldenaar 50.000 euro rijker. ,,Als ik win ga ik sowieso een enorm feest geven’’, liet hij eerder weten. Ook vertelde hij deze week tegen deze krant de prijs op te dragen aan zijn moeder. Zij was vrijdag jarig. ,,Zij is mijn nummer één. Winnen zou mijn mooiste cadeau aan haar zijn’’, zei hij in een eerder interview. 

De ‘jongen van elastiek’ behoorde vanaf de eerste aflevering al bij de favorieten. Begin januari behaalde hij na zijn auditie een golden ticket - wat hem rechtstreeks toegang tot de halve finale gaf - met de ode aan zijn moeder. Hij bracht haar een ode uit liefde, omdat zij hem het grootste deel van zijn leven alleen heeft opgevoed. In de finale van vanavond was het juist zijn moeder die een brief aan hem voordroeg. Ze vertelde ‘ontzettend trots te zijn op haar zoon’ en zei ‘verschrikkelijk veel van hem te houden'. ,,Ik heb je qua creativiteit en zelfbewustzijn zien groeien. Dit avontuur draag je mee in je hart. Niemand pakt dit van je af’’, zei ze over zijn deelname. 

Quote

Dit avontuur draag je mee in je hart. Niemand pakt dit van je af

Moeder Shinshan

Complimentenregen

Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: breakdancer Jean Salazar Tavera alias Shinshan doet mee aan Holland's Got Talent © Paul Rapp

Shinshan deed een breakdanceact op het nummer Birds van Anouk. Daarmee wilde hij vooral ‘zichzelf laten zien’ en ook ‘zijn kinderlijke kant’ naar voren brengen. De soepele bewegingen konden op grote complimenten rekenen van de jury. Zo zei Dan Karaty dat Shinshan zijn favoriet is en dat hij hoopte dat hij zou winnen. ,,Jij hebt de gave om een verhaal te vertellen. Je bent een kunstenaar’’, zei het jurylid. Angela Groothuizen kreeg kippenvel over haar hele lichaam. ,,Onwaarschijnlijk goed’’, noemde ze het optreden. Ook Chantal Janzen en Paul de Leeuw deelden alleen maar complimenten uit de jonge Maldenaar. 

Eerder vandaag gaf jurylid Angela Groothuizen al aan dat het haar ‘niets zou verbazen’ als Shinshan de talentenjacht op zijn naam zou schrijven. Shinshan stopte op zijn vijftiende met de middelbare school, om zich volledig te focussen op breakdancen. Eerder won hij al het WK Breakdance in Schotland en won hij de prestigieuze Kunstbende Dans.

Bekijk hieronder het ontroerende optreden waarmee Shinshan de finale won. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.