Volledig scherm
De brandweer inspecteert het gemeentehuis in Malden nadat een persoon zich er maandagmiddag heeft overgoten met een brandbare vloeistof. © Tom Hessels

Man overgiet zichzelf met brandbare vloeistof in gemeentehuis Heumen

MALDEN - Een verwarde man heeft zich op het gemeentehuis in Malden met een brandbare vloeistof overgoten. Dat gebeurde rond 15.00 uur. De bode, tevens bedrijfshulpverlener, heeft ervoor gezorgd dat het daarbij bleef. Uit voorzorg is het gemeentehuis ontruimd. Voor de rest van de dag blijft het gebouw gesloten voor bezoekers.

De man is volgens een gemeentewoordvoerder in verwarde toestand het gemeentehuis binnengelopen. Direct na binnenkomst heeft hij zich bij de receptie overgoten met de vloeistof. Omdat de wachtruimte en de servicebalies pas in een volgende ruimte zijn, hebben andere bezoekers de wanhoopsdaad niet zien gebeuren. 

Op een medewerker en de receptioniste van het gemeentehuis die wel getuige waren van het incident, heeft het gebeurde volgens de woordvoerder flinke impact. Zij worden opgevangen door gespecialiseerde hulpverleners.

Waarom de verwarde man tot zijn daad overging, is nog niet bekend. Zonder een woord te zeggen, overgoot hij zichzelf. De gemeentebode was snel ter plaatse en heeft de man vrij snel onder de douche gezet. Vervolgens is de man door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd. Brandweerlieden hebben de receptie en bezoekershal geïnspecteerd en de ruimtes gelucht.  

Burgemeester Marriët Mittendorff stelt in een korte verklaring ‘het te betreuren dat het incident is gebeurd’. 

Rond 16.00 uur mochten de ongeveer 125 medewerkers weer naar binnen. Het gemeentehuis gaat maandag niet meer open voor bezoekers. Inwoners van de gemeente Heumen kunnen er vanaf dinsdagochtend weer terecht.

Nijmegen e.o.