Volledig scherm
PREMIUM
Marjolein Pieks © Theo Peeters

Marjolein Pieks tekent twee jaar bij als dorpsdichter van Heumen

HEUMEN/ MOOK - Marjolein Pieks, de eerste dorpsdichter van Heumen, mag er nog twee jaar aan vastplakken. Haar hoofd loopt over van de plannen. ,,De dichter in mij is weer wakker geworden.”

Het is 2016 en Marjolein Pieks heeft de dichteres in zichzelf al bijna ten grave gedragen. Als een laatste levensteken van haar poëtische ambities solliciteert de kunstenares naar het dichterschap van de gemeente Heumen. Een nieuwe, onbezoldigde  functie. Tot haar stomme verbazing schenkt een jury - met gerenommeerde dichters als Victor Vroomkoning - haar de eretitel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    Help! de scepter van prins Robert werd voor de grap gestolen, maar is nu echt zoek

    GROESBEEK – Het is altijd een beetje een sport: om tijdens een carnavalsbijeenkomst iets van een collega-carnavalsvereniging te bietsen dat dan later in ruil voor een kratje bier teruggebracht wordt. Zo verdwenen bijvoorbeeld tijdens het prinsenbal in Groesbeek twee steken van de leden van de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Feestneus. Die zijn weer terug: het kratje bier is van eigenaar verwisseld.

Nijmegen e.o.