Volledig scherm
PREMIUM
Monica Zeegers: ,,Het verhaal over en rond Josephine Baker laat mij niet meer los.” © Theo Peeters

Met café Van Lin terug naar 1944, de tijd van Josephine Baker

OVERASSELT - Voor de herdenking van 75 jaar Market Garden herrijst straks ook het aloude Overasseltse café Van Lin uit de as. Met het complete interieur anno 1944. Inclusief de kleedkamer van Josephine Baker.

Met een beetje geluk is de mythe dan in september geen mythe meer. ,,We zijn er heel dicht bij”, zegt Monica Zeegers. Dichtbij het ‘harde bewijs’ dat de roemruchte Frans Amerikaanse zangeres Josephine Baker in oktober 1944 enkele avonden op rij voor de geallieerden optrad in het café aan de Hoogstraat in Overasselt.

Welk bewijs dat is? ,,Dat houd ik nog even voor me. Ik ben net terug uit Zuid Frankrijk (Baker woonde jaren op landgoed Des Milandes in de Dordogne, RP). Heb nu contact gelegd met kinderen van Baker. Die dingen hebben tijd nodig. Je moet elkaar eerst leren kennen. Binnenkort gaan we weer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.