Volledig scherm
De hangplek in Malden wordt opgeknapt zodat jongeren elkaar ook bij slecht weer daar kunnen ontmoeten. © Theo Peeters

Mooiere hangplek in Malden, maar ook extra camera

MALDEN - De overlast van jongeren in het hart van Malden was zo groot dat burgemeester Marriët Mittendorff in november bij twintig van hen een brief liet bezorgen. De achterliggende boodschap: de gemeente, winkeliers én bewoners zijn niet gediend van herrie, rommel en baldadigheid.

Sindsdien kwamen er nul klachten binnen over overlast. Maar er gebeurt meer, en nu op een voor jongeren prettige manier. De jongerenontmoetingsplek (jop) naast het gemeentehuis krijgt een flinke opknapbeurt. Extra bankjes, nieuwe verlichting en een omheining van plexiglas zodat de jeugd ook als het stevig waait, lekker kan ‘hangen’.

Aan ouderen van zorgcentrum Malderburch wordt eveneens gedacht. Sommigen vinden het niet prettig om vóór de jop langs richting het winkelcentrum te lopen. Voor hen wordt nu achter de jop een pad aangelegd. En mochten jongeren zich toch misdragen bij het winkelcentrum? Dan is de kans groot dat een camera, die wordt bevestigd aan het gemeentehuis, dat registreert. De camera zal niet op de jop gericht zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.