Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet de Vuurvogel er straks uit gaan zien. © Bulkens Architecten

Nieuwbouw basisschool Vuurvogel in Malden iets later klaar, hele gebied ondergaat metamorfose

MALDEN - Niet net voor de zomervakantie, maar na de zomervakantie 2020 kan naar verwachting de nieuwbouw van de Maldense basisschool de Vuurvogel in gebruik worden genomen.  Iets later dan gepland, maar als het zover is, dan heeft dit hele gebied in het centrum van het dorp een metamorfose ondergaan.

De bouw van de Vuurvogel omvat namelijk veel meer dan het neerzetten van een nieuw pand. Een gebouw dat plaats biedt aan zo’n driehonderd leerlingen en de huidige twee verouderde locaties aan de Veldsingel en De Schoren vervangt. Verder komen er in de Vuurvogel  een buitenschoolse opvang en een kinderopvang. De omgeving van de school moet een park worden. ,,Dus geen plantsoen, maar veel meer dan dat. Een park met veel groen, bomen, plekken waar je kunt zitten, waar je kunt recreëren ", zegt wethouder René Waas. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.