Volledig scherm
PREMIUM
Walking rugby. © Olaf Kraak/Ouderenfonds

OldStars: rugbyers die wandelen, kan dat?

MALDEN  - De ‘walking’ sporten slaan aan. Na walking football komen ouderen onder meer in beweging via aangepaste vormen van korfbal, rugby, tennis en tafeltennis. Het Nationaal Ouderenfonds heeft het project OldStars opgezet om dergelijke initiatieven te ondersteunen. 

Nadat walking football als volwassen sport bij de Nederlandse voetbalbond KNVB is ondergebracht, wil het Ouderenfonds binnen twee jaar 250 clubs helpen om deelname van ouderen te bevorderen. Landelijk zijn er zo’n 420 initiatieven voor ouderensporten, het gaat daarbij vooral om voetbal (370) .

,,Vorig jaar zijn we met andere takken van sport begonnen”, zegt Johan Annema, projectleider OldStars. ,,Inmiddels tellen we daar vijftig initiatieven.” Ook in deze regio zijn plannen.

Sporten voor ouderen - met aangepaste regels- is in opkomst. ,,We begonnen in 2013 met 0 deelnemers, inmiddels zijn het er 6.500.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.