Volledig scherm
De politie doet een dag na de woningoverval buurtonderzoek in Malden. © DG

Onderzoek naar overval in Malden vertraagd door drukte rond Vierdaagse

ARNHEM – Het politieonderzoek tegen de verdachten van de overval op een bejaarde vrouw aan de Vinkenlaan in Malden op 3 november 2017 heeft vertraging opgelopen door de inzet bij de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Het zou eind juli klaar zijn, maar dat wordt nu half september, zo meldde de officier van justitie woensdag tijdens de eerste rechtszitting over de zaak in Arnhem.

Bij de overval in november deed het 74-jarige slachtoffer open toen met een smoes werd aangebeld. Zij werd overmeesterd in haar huis, gekneveld met tape en onder schot gehouden met een doorgeladen pistool. De overvallers gingen er vandoor met onder andere sieraden en haar Mercedes.

Drugs

Van een van de verdachten moet nog DNA worden geanalyseerd, en geluidsopnamen die intussen in de gevangenis zijn gemaakt moeten nog worden beluisterd en beoordeeld op hun waarde voor de zaak.

De verdachten van 22 en 24 uit Nijmegen die half april werden opgepakt, worden behalve van de overval ook nog verdacht van het handelen in hard- en softdrugs tussen 1 november vorig jaar en hun aanhouding, zo bleek woensdag tijdens de pro-formazitting. Verder kondigde de officier van justitie aan dat de twee mannen nog twee dagvaardingen te wachten staan. De aanklager kon over de nieuwe beschuldigingen niet veel loslaten, maar het gaat niet om nog meer overvallen.

Derde verdachte

Inmiddels werd eind mei nog een derde verdachte van 26 jaar opgepakt. In zijn huis is een groot deel van de buit teruggevonden. Justitie beschouwt hem als medeplichtig aan de overval.

Een verzoek van de 22-jarige verdachte om op vrije voeten te komen, desnoods met een enkelband, wees de rechtbank af.

De zaak tegen alle drie de verdachten wordt 21 november inhoudelijk behandeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.