Sportpark De Broeklanden waar Juliana'31 huist,  is een mogelijke locatie voor de bouw van nieuwe woningen in Malden.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportpark De Broeklanden waar Juliana'31 huist, is een mogelijke locatie voor de bouw van nieuwe woningen in Malden. © Theo Peeters

Onrust in Malden over plannen voor bouw honderden woningen, ‘zonder inspraak burgers’

MALDEN - Nog een week en dan moet de knoop worden doorgehakt: gaat Heumen honderden extra woningen bouwen voor de wijde regio? Gaat dit plan door, dan betekent dat volgens de Vereniging Bos en Kuil vrijwel zeker de ondergang van het nu nog grotendeels groene Lierdal tussen de dorpen Malden en Molenhoek.

Bos en Kuil – met naar eigen zeggen duizend leden – ijvert al jaren, en tot nog toe met succes, voor behoud van het groene karakter van het Lierdal. Nu is het niet zo dat tijdens de raadsvergadering van 20 februari letterlijk wordt gekozen voor bebouwen van het Lierdal. Het gaat dan om de hoeveelheid nieuw te bouwen woningen: zo’n 700 stuks voor opvang van de eigen groei en opvang van druk uit de nabije regio (Nijmegen).

Of dit aantal plus nog eens enkele honderden woningen om nog veel meer woningzoekers tevreden te stellen. Consequentie is wel dat er dan ook plek moet worden gezocht en daar duikt vooral het Lierdal op: voor woningbouw of voor het onderdak bieden aan voetbalclub Juliana’31, mocht er  gebouwd worden langs het kanaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.