Volledig scherm
De politie doet een dag na de woningoverval buurtonderzoek in Malden. © DG

Ook derde verdachte (27) woningoverval op bejaarde in Malden blijft vastzitten

ARNHEM - In het onderzoek naar de overval op een bejaarde vrouw aan de Vinkenlaan in Malden op 3 november 2017, blijft ook de derde verdachte vast zitten. Dat heeft de Rechtbank Gelderland woensdag bepaald. Bij de nu 27-jarige verdachte werd de Mercedes van het slachtoffer teruggevonden.

De verdachte werd eind mei opgepakt, nadat in april al twee hoofdverdachten (inmiddels 22 en 24 jaar) van de overval waren opgepakt. Tegen de 22-jarige maakte de officier van justitie woensdag bovendien een nieuwe aanklacht bekend: doorrijden na een ongeval met schade of letsel.

Doorgeladen pistool

Bij de overval in november deed het 74-jarige slachtoffer open toen met een smoes werd aangebeld. Zij werd overmeesterd in haar huis, gekneveld met tape en onder schot gehouden met een doorgeladen pistool. De overvallers gingen er vandoor met onder andere sieraden en haar Mercedes.

Het wachten is nog op rapporten over de analyse van DNA van een van de verdachten en op de waarde van geluidsopnamen die intussen in de gevangenis zijn gemaakt, voor de zaak.

Omdat de 22-jarige een nieuwe advocaat heeft kunnen er nog wat aanvullende onderzoeken bij komen, maar als het goed is worden de drie zaken op 21 november inhoudelijk behandeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.