Om te voorkomen dat schappen leeg raken, mogen supermarkten in Heumen langer bevoorraad worden.
Volledig scherm
Om te voorkomen dat schappen leeg raken, mogen supermarkten in Heumen langer bevoorraad worden. © Mischa Keemink

Ook Heumen stelt pakket economische hulp vast

MALDEN - Ook de gemeente Heumen heeft een pakket (economische) maatregelen vastgesteld om ondernemers, organisaties en inwoners bij te staan die worden getroffen door de corona-crisis.

Burgemeester en wethouders zetten gisteren een handtekening onder de maatregelen die overeen komen de regelingen zoals die zijn afgesproken met de veertien gemeenten in de veiligheidsregio Zuid-Gelderland. Als basis dient het pakket dat de gemeente Nijmegen op 24 maart vaststelde. De maatregelen zijn op dit moment vastgesteld tot 1 juni. 

Coulant en uitstel

De begrippen ‘coulant’ en ‘uitstel’ spelen een belangrijke rol in de lijst maatregelen die de gemeente Heumen gisteren bekendmaakte. De komende tijd is Heumen onder meer ‘coulant’ als het gaat om het verstrekken van parkeervergunningen en ontheffingen, het omgaan met afhalen en bezorgen van maaltijden door horeca-ondernemers en als het gaat om betalingsregelingen.

Wat betreft ‘uitstel': de betaaltermijn van facturen van de gemeente wordt verlengd, betalingen kunnen worden uitgesteld en dwangmaatregelen bij het vorderen van betalingen worden niet opgelegd. Verder wordt bekeken of uitstel van gemeentelijke belastingen ondernemers extra lucht kan geven. Voor evenementen die niet of beperkt doorgaan, worden geen leges in rekening gebracht.

Regels versoepeld

Ook wordt een aantal regels versoepeld. Denk aan tijden waarop supermarkten bevoorraad kunnen worden. Als het nodig is, supers moeten dat wel aan kunnen tonen, mogen vrachtwagens ook ’s nachts laden en lossen. Daar komt bij dat de winkels ook op zon- en feestdagen net zo lang open mogen zijn als doordeweeks.

Nijmegen e.o.