Volledig scherm
PREMIUM
Tessa zoals ze op de expositie is te zien. © Sacha de Boer / Esther Vergeer Foundation

Op de rug van een paard is Tessa even niet gehandicapt

OVERASSELT - Tessa Dinnessen uit Overasselt is gefotografeerd voor ‘Durf te dromen’, een expositie over jongeren die ondanks hun beperking volop sporten. ,,Als ik op een paard zit, klem ik me door mijn spasmen vanzelf al goed vast.”

Krijg me hier maar weer eens af. Dat straalt Tessa Dinnessen uit, als ze op haar 7de voor de eerste keer op een paard zit, dan nog met een fietshelm op.

Een trotse moeder laat de foto uit 2009 zien. Er is, jammer genoeg voor pubers, geen wet die moeders verbiedt om jouw kinderfoto's te laten zien en dan ook nog 'Wat een mopje, hè?' te zeggen. Maar Tessa, 16 jaar, moet toegeven dat de foto wel iets heeft.

Een andere mooie foto van Tessa is het zwart-witportret dat sinds kort thuis in Overasselt aan de in de woonkamer hangt. Hij is gemaakt door Sacha de Boer. De oud-journaallezeres die tegenwoordig als fotografe werkt, nam in juni een dag de tijd om de mooiste hoek te vinden voor een foto van Tessa en een voor de fotosessie geleend paard. Het portret is onderdeel van Durf te dromen, een reizende foto-expositie die vanaf zaterdag is te zien in de Nijmeegse Sint Maartenskliniek.

Quote

Ik kan de kracht in mijn hand niet goed doseren en dan gaat ie al

Tessa Dinnessen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.