Volledig scherm
PREMIUM
Daniel Basile bij zijn woning op het kampje aan de Eendenpoelseweg in Malden. © Theo Peeters

Ophef om sloop woning van 11 jaar oud op kampje Malden: ‘Dit is pure treiterij’

MALDEN - Woningbouwvereniging Oosterpoort laat donderdag een huurwoning slopen op het voormalige woonwagenkampje aan de Eendenpoelseweg in Malden. Naar eigen zeggen omwille van de veiligheid en leefbaarheid in de straat. ,,Een unieke situatie”, beaamt een woordvoerder van de corporatie.

Wat de situatie extra bijzonder maakt: het te slopen huis, het laatste in een rijtje van twaalf, is net als de andere huizen die er staan relatief jong; het werd gebouwd in 2008. Het ziet er van binnen en buiten nog heel redelijk en bewoonbaar uit. ,,Maar het staat al twee jaar leeg en er waren ook geen gegadigden voor”, aldus de woordvoerder. ,,De nutsvoorzieningen zijn al afgesloten. Volgens ons is er inmiddels sprake van verval. Bovendien willen we voorkomen dat de woning illegaal bewoond gaat worden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.