Volledig scherm
PREMIUM
© Theo Peeters

Overlast op Rijksweg Malden: ‘Tijd voor actie nadert’

MALDEN  - De raadsleden gaan er nog voor rond de tafel zitten, maar de uitkomst lijkt nu al duidelijk: als de provincie doof blijft voor de overlast van de Rijksweg door Malden, dan volgen er acties. Of zoals fractievoorzitter Leo Jansen van DGH het verwoordt: ,,We moeten misschien maar eens burgerlijk ongehoorzaam worden.”

De raad beraadt zich op stappen nadat onlangs duidelijk werd dat Heumen juridisch geen mogelijkheden ziet om de provincie - eigenaar van de weg - te dwingen iets te doen aan de geluidshinder en de uitstoot die de 20.000 auto's en vrachtwagens die er dagelijks rijden, veroorzaken. Al die overlast blijft, blijkt uit onderzoek, binnen de wettelijke normen, dus staan burgemeester en wethouders naar eigen zeggen met lege handen. Al jaren geleden werden verschillende voorstellen, onder meer voor een rondweg gedaan, maar de provincie wil geen maatregelen nemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.