Volledig scherm
PREMIUM
Het Kerkplein in Malden. © Theo Peeters

Pak slaag mild bestraft: had het OM maar niet zo lang moeten treuzelen

MALDEN - Op 10 mei 2016 was het dorpsplein in Malden het decor van ordinair straatgeweld. Over aanleiding en verloop lopen de meningen uiteen, maar feit is dat jongeman D. bont en blauw werd geslagen en hij daarna zijn portemonnee inclusief pasjes miste.

Jac Toes

Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Jac. Toes doet verslag vanuit de rechtszalen van de politierechter in Arnhem en Nijmegen.
Klik voor eerdere verslagen

Hij verklaarde bij de politie dat hij op het plein rondhing en werd aangesproken door drie jongens met de vraag of hij een vloeitje had. Volgens D. begonnen ze hem ineens te slaan en te schoppen.

De grootste van de drie blafte hem toe dat hij zijn spullen moest afgeven. Een ander nam die in ontvangst en de derde hield een omstander in bedwang, die hulpeloos moest toekijken. Als afscheidsgroet spuugden ze hem in zijn gezicht en lieten ze hem een mes zien. In de weken daarna moest een osteopaat diverse botten van het slachtoffer weer in het gelid zetten.

‘Klopt geen zak van!’
De twee Groesbekenaren K. (21) en K. (27) kijken heel anders tegen dit incident aan. Diefstal? Afpersing? Openlijk geweld? ,,Er klopt geen helemaal zak van!”, zegt de oudste verdachte verontwaardigd. Ze verhinderden alleen maar, dat het slachtoffer de scooter van een klein jongetje stal. Welbeschouwd zijn zíj de helden in dit verhaal, vinden zij. Oké, K. heeft geslagen, maar hij kreeg zelf de eerste klap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.