Pinautomaat opgeblazen in Malden, ook schade aan huizen

videoMALDEN - Bij een plofkraak op een pinautomaat van ABN-AMRO op de Promenade in Malden is in de nacht van vrijdag op zaterdag een pinautomaat uit de muur geblazen bij een plofkraak.

De kraak vond rond 05.00 uur plaats. De politie was niet veel later met veel mankracht  aanwezig, evenals de recherche die de zaak onderzoekt. De explosieven opruimingsdienst is onderweg om uit te sluiten dat er nog explosieven liggen die niet tot ontploffing zijn gekomen.

Volledig scherm
Plofkraak Malden © Bert Beelen

Schade aan woningen

Het is niet bekend of de daders buit hebben kunnen meenemen. De schade na de explosie is enorm. Zelfs bij woningen tegenover de bank, enkele tientallen meters verderop, zijn enkele ruiten gesneuveld door de kracht van de explosie en rondvliegend puin.

De daders - omwonenden zeggen dat ze vier mannen zagen vluchten in een snelle Audi - zouden zijn weggereden richting de A73. De politie is met meerdere eenheden richting de locatie en uitvalswegen gereden en diverse plekken langs de snelwegen zijn afgezet geweest. De recherche doet onderzoek naar deze plofkraak en wil graag in contact met getuigen.

Volledig scherm
Plofkraak in Malden © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.