Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Plan voor oud papier slaat gat in begroting van clubs Heumen

MALDEN - Zeven verenigingen in de gemeente Heumen moeten een financiële tegenvaller incasseren nu burgemeester en wethouders een deel van het oud papier overdag willen laten ophalen door een afvalbedrijf. 

Volgens burgemeester en wethouders is de ingreep ingegeven door ‘een tekort aan vakbekwame chauffeurs’ voor wagens die nu ’s avonds en in het weekeinde samen met clubvrijwilligers papier inzamelen.

De Nederasseltse fanfare Wilhelmina ziet het plan vooral als een ‘manier van de gemeente om te bezuinigen’, zegt voorzitter Tilly Ariëns.

,,We zijn hier heel ontevreden over. Onze vereniging wordt geraakt. We zullen een manier moeten vinden om dit gat in de begroting te dichten. Bijvoorbeeld door nieuwe activiteiten te bedenken, maar dat zal lastig zijn. Neder­asselt is een klein dorp.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.