Marco van Summeren bij zijn bloemen en plantenzaak in Overasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco van Summeren bij zijn bloemen en plantenzaak in Overasselt. © Theo Peeters

Plantenman Marco woest na dwangsom om karren die verkeerd staan: ‘Hoe diep kan de gemeente zinken?’

HEUMEN - ,,Dit gaat alle perken te buiten. De menselijke maat is helemaal weg.” Geëmotioneerd en boos gaat groenten- en plantenwinkelier Marco van Summeren uit Overasselt tekeer tegen de gemeente Heumen. Daar moet hij van de Raad van State een dwangsom van 5000 euro aan betalen, omdat hij zich niet heeft gehouden aan de uitstallingsregels op de stoep voor zijn winkel aan de Hoogstraat.

20 reacties

 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  J Zomers, deze man houdt zich al jarenlang niet aan de regels. Dan moet je niet achter corona willen verschuilen. Toen hij de stoep inpikte had nog niemand van Covid-19 gehoord, dus dat is hier geen geldig argument.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Dit was te verwachten... de mensen mogen niet binnen maar moeten buiten winkelen. Als hij er een supermarkt van maakt, dan mag het wel binnen.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Regels zijn regels, als iedereen die negeerde had je er een mooie puinhoop van. Als je de billen brandt moet je op de blaren zitten.
 • Tony Peters

  1 jaar geleden
  Prima besluit van de gemeente. Weer zo’n ondernemer die denkt het zelf allemaal te kunnen regelen. Stel dat iedereen dat doet? Gewoon de regels volgen, boete betalen en weer door.
 • Peter Kolsema

  1 jaar geleden
  2,1 miljoen 'ondernemers' in dit land, die denken dat ze boven de wet staan ze klagen steen en been in deze tijd nu het wat minder gaat. Toen de winsten tegen de plinten aan klotste hoorde je ze niet, nu zijn het de meest zeldzame mensensoort, het klaagbeest. Het zou mooi en goed zijn wanneer minimaal de helft van de ondernemers ermee zou stoppen, er is een duidelijk overschot van dit soort klaagbeesten. Onderneem eens wat wat anders origineels dan zakken vullen.

Nijmegen e.o.