De zakken met plastic+-afval worden bij de ARN in Weurt opgeslagen en daarna verder getransporteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De zakken met plastic+-afval worden bij de ARN in Weurt opgeslagen en daarna verder getransporteerd. © Eveline van Elk

Plastic niet meer scheiden? Dan wordt afvalverwerking veel duurder in regio Nijmegen

HEUMEN/WIJCHEN/NIJMEGEN - Voor de gemeenten in de regio Nijmegen heeft het geen zin te stoppen met het gescheiden inzamelen van plastic, blik en drankkarton in de doorzichtige plastic+-zak. Als de inwoners van de regio alles met het restafval gaan weggooien en het plastic wordt pas daarna tijdens de afvalverwerking gescheiden, is dat veel duurder.

5 reacties

 • m bruijn

  1 maand geleden
  Gelegenheidsargumenten met het doel om burgers nog meer geld uit de zak te kloppen. Als de historie nog eens kritisch wordt bekeken dan is te zien dat de kosten van de afvalverwerking veel sneller stijgen zodra het scheiden van het afval z'n intrede doet. In de jaren daarna rijzen de kosten (althans de tarieven) de pan uit. Kortom het oude systeem was efficiënter en dus goedkoper.
 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Door wie is dit onderzoek uitgevoerd? Onafhankelijke onderzoekers of een ambtenarencommissie? Want mij bekruipt toch het gevoel van 'Wij van WC Eend adviseren WC Eend.
 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Als we stoppen met scheiden, hoeft er geen geld naar het Afvalfonds, dus worden de producten goedkoper. Is dat ook meegerekend in de conclusie dat het niet voordeliger is?
 • Bloem 63

  2 maanden geleden
  Een duidelijke logo op de plastic verpakking,zou helpen om het daadwerkelijk gescheiden inde zak te http://doen.Nu moet je eerst zoeken of het wel erin mag. En dan nog zie ik dat zakken gewoon bij het restafval in de vrachtwagen gegooid wordt
 • Paul Lamote

  2 maanden geleden
  In Den Bosch hebben ze nog nooit aan afvalscheiding gedaan en daar is het goedkoper dan in Nijmegen.

Nijmegen e.o.