De voormalige vestiging van De Vuurvogel aan de Veldsingel in Malden.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige vestiging van De Vuurvogel aan de Veldsingel in Malden. © Theo Peeters

Politiek wil snelle sloop voor oude Vuurvogel om vandalisme te voorkomen

MALDEN - Het oude schoolgebouw van basisschool De Vuurvogel aan de Veldsingel moet zo snel mogelijk worden gesloopt. De Heumense politiek wil dat burgemeester en wethouders de leegstaande school zo snel mogelijk weghaalt, omdat er al vandalisme zou plaatsvinden en de plek criminaliteit zou aantrekken.

3 reacties

 • Jac. Splinter

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af of de gemeenteraad wist dat er een voorstel lag om er met negen andere culturele ondernemers een cultureel centrum in te vestigen. Ik heb daar in Sept '20 al contact over opgenomen met de gemeente De brief aan de wethouder is nog steeds niet beantwoord. Die ligt nog in de la bij ambtenaar Verploegen (die me wel al in januari wist te vertellen dat het gesloopt ging worden en er nieuwbouw zou komen) Sommige mensen hebben dubbele petten op!
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  De gemeente laat onderzoeken of het gebouw geschikt gemaakt kan worden voor huisvesting van jongeren... Antwoord: Ja... zo, weer geld bespaard ! Met wat kleine aanpassingen en eenvoudige natte cellen heb je tijdelijke woonruimte voor jongeren, voor een vooraf bepaalde tijd. Maar als je het tot luxe accommodatie wilt verbouwen dan kun je natuurlijk zó rekenen dat het niet lonend zal zijn... Dus: vlot aanpassen en je hebt weer wat extra woonruimte gemaakt voor dringende huisvesting...
 • Cor Koenen

  1 jaar geleden
  Je moet die school niet aanpakken maar die criminelen die daar rondhangen.

Nijmegen e.o.