Volledig scherm
De oude boerenschuur aan de Garstkampsestraat. © Theo Peeters

Raad neemt nog geen besluit over toekomst van boerenschuur Overasselt

OVERASSELT - Ook deze week heeft de Heumense gemeenteraad geen besluit genomen over de verkoop van de oude boerenschuur aan de Garstkampsestraat - het voormalige agrarisch museum - in Overasselt.

Het Heumense college van burgemeester en wethouders stelde voor de tweede keer voor om de schuur een woonbestemming te geven met de mogelijkheid voor kleine bedrijvigheid. Sociale woningbouw is er, aldus een onderzoek van het college, geen optie. De gemeenteraad had om dat onderzoek gevraagd. Die vindt nu echter dat het college lang niet alle mogelijkheden die er zijn heeft onderzocht. Daar hoort bijvoorbeeld ook een mogelijke sloop van de schuur bij.

Verbouw

De enige fractie die mee wilde gaan met het aan de raad gepresenteerde voorstel was DGH.  Daarvan vinden de leden dat de schuur een zo belangrijk historisch onderdeel van het dorp Overasselt is, dat deze gespaard moet worden. ,,En bij de verbouw tot woning kan dat”, meende fractievoorzitter Leo Jansen. 

B en W moeten nu hun huiswerk over doen en met meer opties komen. Ans Stunnenberg (PvdA): ,,Denk ook aan een ‘meergeneratiewoning’. Bovendien moet het college omwonenden en andere direct betrokkenen vragen wat zij vinden dat er moet gebeuren met de schuur. Waarmee niet gezegd is dat we voor slopen zijn, maar we willen wel kunnen kiezen.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.