Zwaarbewapende agenten bewaakten het drugslab tijdens de ontmanteling.
Volledig scherm
Zwaarbewapende agenten bewaakten het drugslab tijdens de ontmanteling. © Tom Hessels

Rechter: woning en perceel drugslab Overasselt mogen op slot

OVERASSELT - Het perceel, met woning, aan de Ewijkseweg in Overasselt waar bij een brand in augustus van het afgelopen jaar een drugslab werd aangetroffen, mag voor bepaalde tijd op slot.

Dat heeft de rechter besloten na een kort geding dat door de bewoners van het pand tegen de gemeente Heumen was aangespannen. Zij wilden daarmee voorkomen dat hun woning ‘op slot’ zou gaan.

De rechter besliste echter dat de burgemeester met dat voornemen in haar recht staat, zodat de inwoners vanaf vandaag niet meer hun terrein op mogen. Hoe lang dat zo blijft is nog niet duidelijk. Daarover moet de rechter nog en uitspraak doen. Hij heeft daarvoor nog aanvullende informatie nodig.

Op het betreffende terrein bevinden zich behalve de woning ook nog twee bedrijven, een autohandel en een paardenstalling.

Het ‘amfetaminefabriekje’

Het drugslab, waarin amfetamine werd geproduceerd,  werd op 1 augustus ontdekt nadat er brand was uitgebroken in een naastgelegen schuur. Het ‘amfetaminefabriekje’ was ondergebracht in een paar containers. 

In de omgeving van het drugslab werd tot twee keer toe drugsafval aangetroffen. Zo werden op 22 januari 2019 in de Rotsestraat, één straat verder, 25 vaten met afval van drugs gevonden. Op 10 oktober 2018 was het eveneens raak rondom Overasselt. Toen lekte een busje een spoor van negen kilometer aan chemische stoffen door het buitengebied. De vrachtwagen werd uiteindelijk gedumpt in de Nijmeegse wijk De Weezenhof.

Nijmegen e.o.