Volledig scherm
De Rijksweg N844 in het centrum van Malden. © Paul Rapp

Rijksweg Malden gaat maanden stevig op de schop

MALDEN - De Rijksweg door Malden, een van de drukste provinciale wegen van Gelderland, gaat in de tweede helft van dit jaar stevig op de schop. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de N844, tussen de Jan J. Ludenlaan en de Nijmeegse Scheidingsweg, drie tot vier maanden in beslag nemen. 

Het is volgens de gemeente Heumen nog onduidelijk wanneer de opknapbeurt exact begint. ,,Maar dat zal zeker ná de Vierdaagse zijn”, zegt wethouder René Waas. ,,We moeten natuurlijk rekening houden met dat evenement.”

Heumen wil dat de werkzaamheden tussen 15 november en het einde van dit jaar stilliggen. De gemeente is er veel aan gelegen dat in die periode, waarin inwoners massaal inkopen doen voor Sinterklaas en de kerstdagen, het winkelcentrum aan de Rijksweg goed bereikbaar is. Met andere woorden: de ondernemers in het dorpshart mogen in die voor hen belangrijke weken geen overlast ondervinden. 

Omleiding

Maar overlast zal er tijdens de maanden dat er wel aan de weg wordt gewerkt wel degelijk zijn. En dan vooral voor automobilisten. De Rijksweg is een zeer drukke weg. De wethouder spreekt van ‘zeven miljoen verkeersbewegingen per jaar’. Bijna elke werkdag stroopt, vooral in de spits, het verkeer in Malden op. ,,Er komen straks duidelijke wegomleidingen en we moeten goed communiceren over de werkzaamheden.”    

Tijdens de klus wordt het geluidsreducerende wegdek vernieuwd. Er worden wadi’s aangelegd waardoor regenwater beter kan worden afgevoerd. Ook worden er ‘kleine verkeersmaatregelen’ getroffen. Zo zal de inrit naar de McDonald’s worden aangepast om het daar voor fietsers en automobilisten veiliger te maken.  

Het grootschalig onderhoud stond eerder op de rol, maar werd uitgesteld toen uit onderzoek bleek dat de riolering onder de weg op veel plekken van slechte kwaliteit is. De provincie Gelderland, eigenaar van de weg, en de gemeente Heumen hebben de extra tijd benut om de vernieuwing van de riolering beter op elkaar af te stemmen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.