Volledig scherm
Het zandpad van de Kuilseweg wordt onderdeel van de snelfietsroute. © Theo Peeters

Route Malden en Mook snel klaar

NIJMEGEN/MOOK - Aan het eind van dit jaar kunnen fietsers rechtstreeks vanaf de Nijmeegse Radbouduniversiteit door Heumensoord en het Lierdal naar Malden, Molenhoek en Mook. Het ontwerp van de snelfietsroute in dat gebied is klaar en in de zomer gaan de wegwerkers aan de slag.

Het tracé is onderdeel van het fietspad tussen Nijmegen en Cuijk. Die snelle verbinding wordt in de loop van 2019 opgeleverd. Dat komt omdat de bouw van de fietsbrug over de Maas meer tijd kost.

Aanwonenden
De gemeenten Mook en Middelaar en Heumen zijn verantwoordelijk voor de invulling van het traject op eigen grondgebied. Ze trekken samen op en hebben uitgebreid overlegd met aanwonenden en belangenorganisaties. Er waren bijeenkomsten en tussendoor keek een afvaardiging van aanwonenden mee.

„Het was voor ons het eerst dat we op deze manier werkten, en dat is goed bevallen", zegt wethouder Pepijn Baneke van Mook en Middelaar.

Lierdal
„Het langst is er gepraat over het Lierdal", aldus zijn Heumense collega Henk van den Berg. Dit is het open gebied tussen Malden en Molenhoek. Het fietspad is daar geprojecteerd op zandwegen als de Kuilseweg. Op dat stuk komt grover en zandkleurig asfalt. Omdat er veel mensen wandelen, wordt het voetpad apart van het fietspad gehouden.

Het snelfietspad is bedoeld voor woonwerkverkeer maar ook om het toerisme ten zuiden van Nijmegen en in het Land van Cuijk te stimuleren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”

Nijmegen e.o.