Volledig scherm
PREMIUM
De 82-jarige ‘scheids’ Jo Heijmink op het veld van Union. © Gerard Verschooten

Scheidsrechter Jo (82) wordt fluitend gezond oud: ‘Is de oudste 93? Dan heb ik nog even’

NIJMEGEN / MALDEN - Meteen na het opstaan rek- en strekoefeningen, voldoende beweging op het voetbalveld van Union en een geslaagde derde helft. Dat is volgens de 82-jarige ‘scheids’ Jo Heijmink het recept voor een lang sportief leven.

82 jaar is hij, maar nog elke zaterdag stapt Jo Heijmink monter op zijn fiets om naar Union te trappen. Dat is zijn warming up, vertelt de Nijmegenaar in de bestuurskamer van de Nijmeegse voetbalclub met een warme kop koffie in zijn handen.

Al meer dan dertig jaar is Heijmink vaste scheidsrechter van het veteranenelftal, dat dit jaar veertig jaar bestaat. Hij behoort tot de club van zo'n dertig oudste nog steeds fluitende mannen in Nederland.

,,Is de oudste 93?", herhaalt Heijmink de leeftijd van de de man die volgens voetbalbond KNVB de koploper is. ,,Mooi, dan heb ik dus nog wel even."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.