Volledig scherm
Still uit de tv-uitzending met Shinshan. © Holland's Got Talent

Shinshan blikt terug op zijn emotionele optreden in
Holland's Got Talent: ‘een zware act, zowel fysiek als mentaal’

MALDEN - Dan Karaty dankte hem voor zijn ‘geweldige optreden’, Chantal Janzen noemde hem ‘een talent van de buitencategorie’ en het mooiste compliment kwam van Angela Groothuizen: ,,Ik heb nooit eerder kippenvel gekregen van een dans. Dit was prachtig.”

De juryleden van het tv-programma Holland’s Got Talent kwamen zaterdagavond tijdens de halve finale superlatieven tekort voor breakdancer Jean Salazar Tavera. De pas 17-jarige Maldenaar - artiestennaam Shinshan - plaatste zich overtuigend voor de finale van zaterdag. In die liveshow strijdt hij met zeven anderen voor de hoofdprijs van 50.000 euro.

,,Dat is een mooi startkapitaal om mijn doelen te bereiken”, zegt hij een dag na de tv-uitzending. ,,Maar de ervaring die ik nu opdoe, is natuurlijk veel belangrijker. En ik hoop dat ik mensen kan inspireren.”

Zware act

Tijdens de auditie voor Holland’s Got Talent, begin dit jaar, emotioneerde Shinshan de jury ook al met een optreden dat hij zag als een liefdevolle ode aan zijn moeder. De band die de half-Cubaanse Jean met haar heeft, is ‘ongelooflijk sterk’. Zaterdag verwees zijn optreden naar zijn vader, de man die het gezin verliet toen Jean nog jong was. ,,Het was een zware act, zowel fysiek als mentaal”, zegt de Maldenaar die na afloop zijn tranen droogde op het colbertje van presentator Humberto Tan.

,,Op de tribune zag ik mijn halfbroer zitten. Hij was in tranen. Ik zag mijn halfzus zitten. Ook in tranen. Dat kwam bij me binnen. Ik wil hen niet verdrietig zien.” Ook al waren het ook tranen van trots. ,,Ik heb er geen moeite mee om mezelf zwak op te stellen.”

Hoe schat hij zijn winstkansen in? ,,Ik heb geen verwachtingen. Ik gá gewoon. Ik wil mezelf laten zien zoals ik ben.” Hij heeft nog wel een tip. In de finale krijgen tv-kijkers voor het eerst de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op de winnaar. ,,Ik zou zeggen: stem op mij.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.