Simpel bankje bij jeu-de-boulesbaan voor meer contact wijkbewoners

MALDEN - Een bankje in de Maldense wijk Hoogenhof moet ervoor zorgen dat de wijkbewoners meer contact met elkaar krijgen. De bank is onlangs neergezet in de buurt van de jeu-de-boulesbanen.

Het spel wordt er al twintig jaar gespeeld en als bank dienden tot voor kort twee betonnen blokken. Een echt plezier om erop te zitten, waren die niet: te laag en te koud. Het door de gemeente Heumen geplaatste bankje moet uitkomst bieden en niet alleen voor de spelers. Die vinden het wel prettig dat ze tussen het gooien van de ballen af en toe kunnen uitrusten, maar ook voorbijgangers kunnen erop plaatsnemen en naar de verrichtingen van de sporters kijken. De jeu-de-boulesclub hoopt zo ook nieuwe spelers aan te trekken.

Het plan voor een bankje werd door een aantal bewoners ingediend bij studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die bezig waren met een onderzoek. ‘Dorpsverbinder’ Catelijne Quant werd erover aangesproken. Er werd contact gezocht met de gemeente en zodoende staat het bankje, dat eerst in de opslag op de gemeentewerf stond, er. Volgens Quant kan het bankje 'een stimulerende rol spelen in het verbeteren van de verbinding in de buurt'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.