Volledig scherm
PREMIUM
De fitnessruimte in het Sportcentrum Malden. © Paul Rapp

Sportscholen ‘150 procent zeker’ naar de rechter om subsidie voor uitbater Sportcentrum Malden

MALDEN - ,,Wat mij betreft 150 procent kans dat we naar de rechter gaan.” Rob Wijnhoven, eigenaar van Lierdal Sportcenter laat er geen twijfel over bestaan, nu de Heumense gemeenteraad vasthoudt aan het subsidiëren van het nieuwe Sportcentrum Malden is voor hem een volgende stap onvermijdelijk. 

Dat ‘vasthouden’ kreeg donderdagavond de vorm van een 'besluit van algemeen belang', voorgesteld door het college en zonder een enkele vraag en op- of aanmerking unaniem door de raad aangenomen. Een hamerstuk.

Op deze manier wapent de gemeente zich tegen een uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die maakt mogelijk vrijdag de resultaten van een onderzoek naar concurrentievervalsing bekend.

Immers, de gemeente verhuurt het nieuwe sportcentrum annex zwembad - bouwkosten ruim 12 miljoen - voor 265.000 euro per jaar aan exploitant Laco en stelt daar een exploitatievergoeding van jaarlijks 285.000 tegenover. De gemeente kent de uitspraak van de ACM al en het nu aangenomen besluit van algemeen belang alleen al suggereert dat dat niet louter positief is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.