Het gezin Dekkers: moeder Esther, vader Silvester en hun zoon Maas en dochter Teddie. De gehandicapte dochter Sterre (inzet) heeft op 25 april een einde aan haar leven gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Dekkers: moeder Esther, vader Silvester en hun zoon Maas en dochter Teddie. De gehandicapte dochter Sterre (inzet) heeft op 25 april een einde aan haar leven gemaakt. © Paul Rapp

Sterre droomde ervan te kunnen lopen en van een hoofd zonder onrust: ze stuurde haar rolstoel de Maas in

Sterre Dekkers, een jonge vrouw van 19 jaar met een ernstige handicap, is een lieve, stoere, levenslustige meid. Maar er is ook een andere kant. Op zaterdagavond 25 april stuurt ze haar elektrische rolstoel richting de Maas bij Cuijk en rijdt het water in. Altijd was ze van anderen afhankelijk. Deze keuze, de dood, maakt ze zelf.

18 reacties

 • Ronnie

  1 jaar geleden
  U wijkt af van het verhaal.. .
 • Basilius

  1 jaar geleden
  Niks voorschrijven maar ogen openen voor realiteit! We laten als samenleving mensen van kind af aan te veel alleen met hun sores (verborgen verleiders) en waanideeën. Dat is 'n opvoedkundig tekort; 't religieuze wordt verwaarloosd! Tekort wijst op schuld, en schuld is helaas taboe! Maar is ons tekort weg als we onze ogen ervoor sluiten? Religie wijst bepaald niet alleen op onvolkomenheden, maar biedt ook werkzaam medicijn. Dat biedt de mensheid al duizenden jaren uitkomst. Zoekt dus, en ook gij zult vinden!
 • Mushydingleberry666

  1 jaar geleden
  Nou Sterre veel rust en geluk,mensen zoals jij krijgen hierna ook echt wel een mooie kans in het hiernamaals.Ga je goed meid.
 • MightyMike

  1 jaar geleden
  Mijn zus was ernstig ziek. Volgens de artsen moest ze er maar mee leren leven. Mijn zus is zo iemand die dat niet doet en het wiel toch maar liever opnieuw uitvindt. En wat blijkt is dat er diverse soorten wielen ontstaan. Haar nieuw uitgevonden wiel heeft opgeleverd dat zij heel veel meer voor elkaar heeft gekregen dat dat de artsen haar hadden doen geloven.
 • Jan

  1 jaar geleden
  wat een enorm bekrompen, en vooral op zichzelf ge  gerichte visie. Schande om dit  op deze wijze te ventileren.

Nijmegen e.o.