Lisa Konings en Sander de Wilde krijgen op het gemeentehuis een Heumense Pluim. Ze hebben meneer Van Aernsbergen (midden) uit Malden gered.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisa Konings en Sander de Wilde krijgen op het gemeentehuis een Heumense Pluim. Ze hebben meneer Van Aernsbergen (midden) uit Malden gered. © Theo Peeters

Tieners Sander en Lisa redden leven van Wiebe (76) uit Malden: 'Onvoorstelbare helden'

MALDEN - ,,Onvoorstelbare helden. Jongeren die een onbetaalbare, speciale daad hebben verricht.’’ Woorden schieten de Heumense burgemeester Marriët Mittendorff bijna te kort, als ze voor het eerst een Heumense Pluim uitreikt aan Sander de Wilde (16) uit Mook en Lisa Konings (16) uit Malden. 

Ontroerd zitten de twee deze woensdag met hun familie in het gemeentehuis. Iets verderop zit Wiebe Van Aernsbergen (76) uit Malden, naast zijn vrouw Agnes, met de tranen in zijn ogen. Hij is de man van wie de scholieren op 6 maart van dit jaar het leven hebben gered. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.