Ton Theunissen bij de tijdelijke pinautomaat op het Maldense Noordplein. De angst voor een overval met explosieven is groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton Theunissen bij de tijdelijke pinautomaat op het Maldense Noordplein. De angst voor een overval met explosieven is groot. © Ed van Alem

Ton (77) schrikt danig van pinautomaat voor de deur in Malden: ‘Eng, je leest zo veel over plofkraken’

MALDEN - Hij is er danig van geschrokken: ineens stond er op het Zuidplein in Malden een pinautomaat. ,,Ik weet nog dat er een plofkraak bij de ABN Amro was. Ik lag in bed, had mijn gehoorapparaatjes niet in, maar ik schrok me wild. En nu staat hier zo'n ding.”

37 reacties

 • Downstream

  7 maanden geleden
  Is er een bouwvergunning afgegeven? Bij nazoeken op de site van de gemeente niet.
 • KNijmegenaar

  7 maanden geleden
  In Nederland zijn gewoon veel pinautomaten in de openbare ruimte verdwenen en ook hier vindt van tijd tot tijd een plofkraak plaats. En een schadepost van bijv. 100 briefjes van 5 en 10 euro is veel kleiner dan bij 100 briefjes van 20 en 50 euro.
 • KNijmegenaar

  7 maanden geleden
  @sofie: Heel vroeger moest je  juist vaak extra betalen als je met pin of credit-card wilde afrekenen. Banken zouden een elektronisch portemonnee moeten maken waar je zelf geld op/in kunt zetten, mee kunt betalen en steeds meteen kunt zien hoeveel er nog in/op staat.
 • sofie

  7 maanden geleden
  waarom zou je moeten betalen als je met contant geld wilt betalen? geld is een gewoon betaalmiddel. Ik betaal zelden met pin. Ik pin iedere maandag een vast bedrag en dat is mijn weekgeld en het is maar heel zelden dat ik geld bij haal. Dan moet er echt iets bijzonders zijn. Ik wil gewoon zien wat ik nog heb. Alleen tanken doe ik met de pin of als ik een grote aankoop moet doen. 
 • KERKHOFF

  7 maanden geleden
  en voor die automaat kraken kwamen de "criminelen" met bivakmutsen en mondkapjes op bezoek.
 1. Heftige bodycambeelden van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

 2. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

Nijmegen e.o.