Volledig scherm
PREMIUM
© Theo Peeters

‘Toon’ fietst door Malden op zijn driewieler en schrijft daar verhalen over: ‘Ik heb een heel ander leven achter de rug’

vrijdaginterviewMALDEN Een man van de wereld, dat is Ton ‘Toon’ Hoogstraaten in alle opzichten. Maar die wereld is tegenwoordig vooral Malden, het dorp dat hij doorkruist op zijn driewieler. Om mensen te leren kennen, maar vooral ook om er voor te zorgen dat mensen elkaar leren kennen.

Eerst die driewieler, want die zie je niet over het hoofd.
,,Ja, mensen denken na een eerste blik nog vaak dat er van alles met mij aan de hand is. Ik heb daar zo'n pesthekel aan. Meteen een oordeel. Maar ik heb alleen een probleem met de zenuwen achter mijn tenen. Die doen het niet goed,  waardoor ik mijn evenwicht moeilijk kan houden. Toen ik hier zes jaar geleden kwam wonen, had ik een rollator. Tot ik al snel iemand op zo'n fiets zag. Ideaal. Ik rijd er nu overal mee naar toe. En naar binnen, of dat nu de supermarkt is of het gemeentehuis.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.