Tractoren trekken ratelend door de regio

VIDEOOVERASSELT – Het blijft een indrukwekkend geluid, het ratelen van tractoren. En als dat er dan een stuk of tachtig zijn, is het altijd weer prachtig om te zien. In Overasselt verzamelden zondag boeren uit de verre omtrek zich voor de jaarlijkse ROT-rit.

De Route Oude Tractoren wordt voor de vijfde keer gehouden. Het is meer een soort reünie waar boeren samenkomen, bijkletsen, een bakje koffie drinken en samen een gezellige rit maken. De ROT-rit ging van Overasselt naar Heumen en kwam langs Alverna, Wijchen, Niftrik om via Balgoij en Nederasselt op het eind van de middag terug te keren in Overasselt.

Volledig scherm
Oude tractoren vertrekken vanuit Overasselt voor een rit door de regio. © dg

DE ROT-rit ontstond in 2014 toen op een regenachtige zondagmiddag het idee om een toertocht voor oude tractoren te organiseren werd besproken en Luc van der Burgt en Wim Gerrits de daad bij het woord voegden. Later voegden Dolf Schel en Joost Gerrits zich bij de organisatie. Inmiddels is de rit, met de eerste lustrumeditie, niet meer weg te denken.

‘Bij ons thuis in Heumen waren we in het bezit van een McCormick International Farmall D217. Daarmee werd de liefde voor oude tractoren geboren’, beschrijft organisator Wim Gerrits.

En dat er veel meer oude tractoren in de regio staan, bleek zondag toen de lange stoet ronkende en ratelende machines het ritje maakte. 

Volledig scherm
Oude tractoren vertrekken vanuit Overasselt voor een rit door de regio. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.