Hermen Kroesbergen is de nieuwe dominee van de protestantse kerk van Heumen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hermen Kroesbergen is de nieuwe dominee van de protestantse kerk van Heumen. © Theo Peeters

Van Zuid-Afrikaans Pretoria naar 'eigenzinnig' Heumen: ‘Het is jammer dat nog zo weinig mensen geloven’

HEUMEN - Hermen Kroesbergen volgt dominee Derk Jan Deunk op in een protestantse enclave, in een katholieke regio. Hij is de nieuwe predikant in Heumen. Een bijzondere stap. Hiervoor werkte Kroesbergen in Pretoria.

3 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  Geloof en religie is verzonnen door mensen... met veel geboden, verboden en rituelen.Dit moet je doen en dat mag je niet doen.Dit zie je bij alle religies - maakt niet uit christendom, islam, boeddhisme, jehova... veel regels en verzinsels waar je je aan moet houden.Je kunt het vergelijken met de huidige Corona-eisen, later denken we... het was wel wat overdreven met verplichtingen zoals het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter.Als je het niet doet dan krijg je straf en een boete, vroeger was het de kerk nu is het de overheid.
 • bert peters

  2 jaar geleden
  Het is goed zo weinig mensen zich nog laten misleiden en zelf zijn gaan nadenken  !  Geloof is nog steeds opium voor het volk!
 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  God is nog steeds hetzelfde gebleven... echter de katholieke en protestantse kerk zijn niet meer geloofwaardig. De mensen zijn gaan inzien dat er veel rituelen en verzinsels zijn - de mensen accepteren en geloven dit niet meer.