Volledig scherm
© ANP

Varkenshouder moet illegale pijpleiding weghalen

OVERASSELT -  Varkenshouder Derks moet de pijpleiding onklaar maken die hij onder de Valkstraat bij Overasselt had aangelegd tussen een varkensstal en de kelder in een nieuwe schuur aan de overkant.

Dat staat in het ontwerpbestemmingsplan waarmee de burgemeester en wethouders van Heumen de deels illegaal gebouwde schuur willen legaliseren. Omdat die bouw niet aan de regels van de bouwvergunning voldeed, werd deze in augustus stilgelegd. Bij een controle bleek dat er een kelder onder de schuur was gegraven en dat stond niet in de vergunning. 

Vergunning

Omdat de gemeente van mening is dat een dergelijke kelder niet ongebruikelijk is, wordt het bestemmingsplan nu aangepast. Het college meldt dat als Derks de kelder eerder had aangevraagd hij daarvoor gewoon toestemming had kunnen krijgen. Ook de provincie zou daartegen geen bezwaar hebben.  Wat volgens de bestuurders wel bezwaarlijk is, is de pijpleiding die Derks onder de weg door aanlegde. Ook daarvoor was geen vergunning. Na overleg met de gemeente heeft Derks de pijpleiding nu uit de nieuwe vergunningsaanvraag gelaten. 

Nog voor het einde van dit jaar wil de gemeente het bestemmingsplan ter inzage hebben. Dan kunnen er ook bezwaren worden ingediend.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.