Volledig scherm
PREMIUM
De brandende Audi in Malden © 112 Nieuws

Verdachte in brand zetten auto beveiliger coffeeshop draait mogelijk honderd dagen de cel in

ARNHEM - Een 25-jarige voormalige Nijmegenaar moet honderd dagen cel opgelegd krijgen voor brandstichting in een Audi op de Grootveldschelaan in Malden op 13 augustus dit jaar. Dat vindt het Openbaar Ministerie, die dat vandaag voor de rechtbank in Arnhem eiste.

De Audi was van een beveiliger van een coffeeshop in Nijmegen, die geen idee had wie het op hem gemunt kon hebben, behalve misschien iemand die hij een keer uit de zaak heeft gezet en toen boos keek en op de grond spuugde.

Omwonenden hoorden een knal en zagen vervolgens een man iets aansteken en in de Audi gooien. De man stapte in op de bijrijdersstoel van een andere auto die vervolgens doorreed, en later in tegengestelde richting de wijk uit reed. Oplettende getuigen gaven het kenteken aan de politie door.

De auto bleek van de vriendin van de verdachte te zijn. De verdachte had deze die avond meegenomen. Toen de verdachte niet al te lang na het tijdstip van de brandstichting bij zijn vriendin kwam aanrijden, stond de gealarmeerde politie hem op te wachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.