Volledig scherm
Schapenhouder Henk Peters op het terrein waar zijn schapen grazen. © Bert Beelen

Verhuurder wil schapen waarmee hij bewoners lokte weghebben

MALDEN - Schapenhouder Henk Peters uit Malden ligt in de clinch met verhuurder Ca'Vera. De verhuurder eist dat de hobbyboer zijn schapen niet meer laat grazen naast de in 2015 opgeleverde nieuwbouwwoningen aan de Droogsehof in Malden.

Vanwege de overlast eist Ca'Vera zo'n 15.000 euro van Peters voor misgelopen huurinkomsten. Ook wilde de ontwikkelaar vanwege toekomstige verliezen op de huur ongeveer 2.000 euro per maand vangen van de boer zolang de schapen er bleven grazen.

Wervende tekst
In een wervende tekst over de twintig huurwoningen liet verhuurder Ca'Vera zich juist nog positief uit over de schapen. 'Hier grazen schapen en zweeft de buizerd boven beschermde bossen die de stadsdrukte op afstand houden. Een droomplek. U kunt nú een stap zetten naar het wonen van de toekomst: Droogsehof', was toen te lezen.

Tussenvonnis
De schapen lijken het voorlopig te winnen van de verhuurder. De rechtbank gaf Peters in een tussenvonnis gelijk. Hij is opgelucht. Ed Smolders van Ca'Vera wil niet ingaan op de zaak: „Het is nog onder de rechter en er is nog een beroepsmogelijkheid."

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Rijk van Nijmegen, van vrijdag 18 november of in onze e-paper.

Nijmegen e.o.