Volledig scherm
De enorme ravage op de A73 bij Wijchen na het dodelijk ongeluk dinsdagochtend. © Tom Hessels

Verkeersdode op A73 is 62-jarige man uit Malden

videoNIJMEGEN - Een 62-jarige man uit Malden is om het leven gekomen bij het verkeersongeluk, dinsdagochtend op de A73 ter hoogte van Wijchen. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt. 

Het voertuig van het slachtoffer werd geplet tussen zwaarder materieel toen een vrachtwagen inreed op een file. Bij het ongeval waren twee vrachtauto's een bestelbus en twee personenauto's betrokken. 

Een van de vrachtwagenchauffeurs en de bestuurder van de bestelbus raakten zwaar gewond. De inzittenden van de andere personenauto, een gezin met twee kinderen, raakte licht gewond. De bestuurder van de andere vrachtwagen kwam met de schrik vrij. 

Getuigen

De politie heeft woensdag getuigen gehoord. Een woordvoerder: ,,Mogelijk dat we ook nog andere mensen benaderen. Natuurlijk willen we ook de weggebruikers spreken die als slachtoffer naar het ziekenhuis zijn vervoerd.” 

De komende week wordt verder onderzoek gedaan door de afdeling Verkeersongevallenanalyse en het politieteam, aldus de politiewoordvoerder. ,,Die verschillende aspecten leiden tot een compleet beeld maar dat vraagt tijd.”

Kijk hieronder naar de beelden van het ongeluk

Nijmegen e.o.