Volledig scherm
PREMIUM
Vier vrienden in Overasselt hebben een kunstwerk gemaakt in de vorm van een Peace-teken en Hart tegelijk. Dit gaat vrijdag a.s. mee naar een festival in Budapest. © Theo Peeters

Vier vrienden bouwen kunstwerk voor Sziget

BOEDAPEST/OVERASSELT – Donderdag begint in de Hongaarse hoofdstad het grote festival Sziget. Naast muziek kan er ook worden genoten van kunst, onder meer uit Overasselt.

Sjoerd Overeem (22), Daan Gerritsen (21), Andreas de Groot (23) en Daan Stoltenborgh (22) maakten samen ‘The Heart of Freedom’, een twee meter hoge houten sculptuur. Tot en met 15 augustus is het in Overasselt gebouwde kunstobject te zien in Boedapest, op het festivaleiland in de Donau.

Liefde en vrede

Het kunstwerk ziet eruit als, de naam zegt het al, een groot hart. Maar schijn bedriegt. Want wie er een rondje omheen loopt, ziet iets heel anders. Zet een paar stappen naar links of rechts, en je staat ineens oog in oog met een peace-teken in regenboogkleuren. Het viertal heeft de twee vormen, een hart en het symbool voor de vrede, samengesmolten in één constructie.

„Liefde, vrede, acceptatie, vrijheid, dat zijn thema’s die perfect passen bij het festival”, somt Sjoerd Overeem op. Hij vertelt hoe de vier, allen studenten industrieel productontwerp en bouwkunde aan de HAN, en fervent Szigetgangers, op het idee kwamen om het kunstwerk te ontwerpen:

„Vorig jaar waren we hier samen, bekeken de vele kunstwerken op het festival en dachten, dat kunnen wij ook. In november zijn we gestart met het maken van een 3D-concept, dat we in januari hebben ingestuurd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Breakdancer Shinshan dag na winnen Holland’s Got Talent: ‘Ik kan het amper beseffen’
    PREMIUM

    Breakdan­cer Shinshan dag na winnen Holland’s Got Talent: ‘Ik kan het amper beseffen’

    MALDEN - Nederland heeft er een superster bij: Jean Salazar Tavera (17), alias Shinshan, uit Malden. Met zijn soepele dansmoves betoverde hij zaterdag zowel de vakjury als de kijkers, wat hem de winst van de populaire RTL4-show Holland's Got Talent opleverde. ,,Holy shit, het is zó ongelooflijk. Ik kan het nog amper beseffen’’, zegt hij een dag na zijn overwinning waarmee hij 50.000 euro in de wacht heeft gesleept.

Nijmegen e.o.