Volledig scherm
Doorkomst in Malden van de wandelaars op de vierde dag van de Vierdaagse. © Theo Peeters

Vierdaagse aanleiding voor drie dagen feest in Malden

MALDEN - Vandaag, morgen en vrijdag zorgt de stichting Malden in Motion weer voor drie dagen feest rond de Vierdaagse. Net als in 2017 staat het podium parallel aan de Rijksweg, tegen de kerk aan, en is het Kerkplein deels overdekt.

Vanavond begint het feest met De Heuse Heumense, met talent uit de gemeente Heumen. De avond -van 18.00 tot 23.00 uur - is bedoeld om mensen van alle leeftijden uit de vier Heumense dorpen samen te brengen. Morgen is er traditiegetrouw het Pleinfeest. Naast DJ Ricky Corony, Dansgroep Stream (de freestylers van DanceDepartment Malden) en coverband Noah treedt ook Het Feestteam op. De Rijksweg is vanaf ongeveer 18.00 uur afgesloten.

Vrijdag verzorgt Malden in Motion op het Kerkplein weer het Kinderdomein, waar van alles voor de jeugd te doen is. Er is een goochelaar, er staan springkussens en er ligt een skelterbaan.

Muziek

Op de laatste dag van de Vierdaagse trekt het wandellegioen over de Rijksweg door Malden richting Nijmegen. Daar is dan volop (live) muziek van onder andere het Amusements Orkest Malden, Bone Lazy en de Busband. De Rijksweg is tijdens het evenement feestelijk aangekleed.

Het Kerkplein in Malden is dit jaar tijdens de Vierdaagsefeesten Malden weer deels overdekt. Onder de overkapping staan stoelen en tafeltjes. Er zijn ook bier- en statafels, parasols en voldoende sanitaire voorzieningen, net als bars, een mobiele snackbar met ijs en er is koffie en thee.

Parkeren kan in de parkeergarage onder Maldensteijn of onder de Brede School, maar ook bij het winkelcentrum aan de overkant (oostkant) van de Rijksweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.