Volledig scherm
De politie doet een dag na de woningoverval buurtonderzoek in Malden. © DG

Vijf jaar cel na brute overval in Malden en drugshandel

ARNHEM – Een 22-jarige Nijmegenaar is woensdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor een gewelddadige overval. Hij pleegde die op een 74-jarige vrouw in haar woning in Malden, een jaar geleden. Ook werd hij veroordeeld voor drugshandel.

Een 24-jarige plaatsgenoot, tegen wie twee weken geleden net als tegen de 22-jarige nog zeven jaar was geëist, is vrijgesproken van de woningoverval.

Hij voldoet niet aan de omschrijving die het slachtoffer van de overvallers gaf en zij heeft hem ook niet herkend. De man moet wel anderhalf jaar de cel in, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en reclasseringstoezicht voor drugshandel.

Bal uit de tuin halen

Een van de overvallers kwam bij de vrouw aan de deur met de vraag of hij zijn bal uit de tuin mocht halen. Het volgende moment kreeg ze een duw en kwam een tweede man met bivakmuts en pistool binnen. De vrouw kwam ten val. De overvallers zetten een doorgeladen pistool op haar hoofd en sloten haar op in de kelder. Ze namen sieraden mee en de sleutel van een auto, een Mercedes.

Die auto zette de politie op het spoor van de Nijmegenaren toen ze de Mercedes probeerden te verkopen. Een deel van de buit werd bij de jongste Nijmegenaar gevonden. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.